Työkulttuuri, jossa jokainen voi kukoistaa

Pride-viikon kunniaksi toimitusjohtajamme Tanja Räikkönen jakaa ajatuksiaan Pridesta ja avoimen työkulttuurin luomisesta.

Julkaistu 28.6.2023

Minulle työelämässä yksi tärkeimmistä asioista on olla luomassa avointa ilmapiiriä, jossa ihmiset kohdataan tasa-arvoisina ja yhdenvertaisina, ja jossa jokainen voi tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään.

Tiedän, kuinka kuluttavaa voi olla toimia ympäristössä, jossa jatkuvasti joutuu miettimään mitä voi sanoa, miten voi olla tai mitä voi kertoa itsestään tai perheestään. Monet vähemmistöjen edustajat kokevat jatkuvaa vähemmistöstressiä, joka vaikuttaa selvästi yksilön kapasiteettiin toimia elämän eri osa-alueilla. Pyrin huolehtimaan omalta osaltani siitä, että me organisaationa tarjoamme kaikille sekä fyysisesti että psykologisesti turvallisen tilan toimia. Turvallisessa tilassa ja turvallisessa työympäristössä kaikkien on helpompi olla, kehittyä ja kehittää.

Me Sarakkeella haluamme olla luomassa avoimempaa yrityskulttuuria, ei ainoastaan oman organisaatiomme sisällä, vaan yleisesti yhteiskunnassa. Uskomme vahvasti siihen, että ihmisten yhdenvertainen kohtelu, kunnioitus, aidot kohtaamiset ja keskustelut luovat kulttuurin, jossa jokainen voi kukoistaa. Kulttuurin, joka mahdollistaa uusien innovaatioiden synnyn, ja sitä kautta antaa organisaatiolle uudenlaisen kyvyn toimia jatkuvasti muuttuvassa markkinassa.

Helsinki Pride -viikon teema on tänä vuonna Joy and Riot. Pridessa tärkeää onkin nimenomaan ilo, ylpeys ja vapaus, sekä moninaisuuden juhlistaminen.

“Me Sarakkeella haluamme olla luomassa avoimempaa yrityskulttuuria, ei ainoastaan oman organisaatiomme sisällä, vaan yleisesti yhteiskunnassa. Uskomme vahvasti siihen, että ihmisten yhdenvertainen kohtelu, kunnioitus, aidot kohtaamiset ja keskustelut luovat kulttuurin, jossa jokainen voi kukoistaa.”

Teeman toinen osa, riot, muistuttaa meitä kuitenkin siitä, että paljon työtä on vielä jäljellä, lokaalisti ja globaalisti. Niiden, joilla on siihen mahdollisuus, on puhuttava ja toimittava kaikkien sellaisten vähemmistöjen puolesta, jotka eivät siihen syystä tai toisesta kykene. Tehdään yhdessä maailmasta parempi paikka meille kaikille.

Hauskaa Helsinki Pride -viikkoa, nähdään kulkueessa!

-Tanja Räikkönen, toimitusjohtaja

Lue myös nämä

Chief Technology Officer Tuukka Taskinen

"Inspiroivinta on nähdä oman työnsä tuloksen hyödyttävän suurta joukkoa ihmisiä", sanoo Sarakkeen Chief Technology Officer Tuukka Taskinen. Tuukka kertoo myös, miten Sarakkeen tarina on saanut alkunsa ja mikä on ollut hänen uransa mielenkiintoisin projekti.

Software Developer Samuli Eronen

"Parasta Sarakkeella on mukavat työkaverit ja asiakkaat, sekä rento ja joustava työkulttuuri", toteaa Software Developer Samuli Eronen. Lue lisää siitä, mikä Sarakkeella työskentelyssä inspiroi ja miksi Samuli alun perin kiinnostui koodaamisesta!

Service Designer Niina Mikkonen

“Inspiroivinta työssäni on, kun löydämme yhdessä tiimin kanssa ratkaisun", kertoo Service Designer Niina Mikkonen. Millaista on työskennellä muotoilijana IT-firmassa? Entä miten Niinan työarki on muuttunut Barcelonaan muuton jälkeen? Lue NIinan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin!