Software Developer Samuli Eronen

”Parasta Sarakkeella on mukavat työkaverit ja asiakkaat, sekä rento ja joustava työkulttuuri”, toteaa Software Developer Samuli Eronen. Lue lisää siitä, mikä Sarakkeella työskentelyssä inspiroi ja miksi Samuli alun perin kiinnostui koodaamisesta!

Julkaistu 16.4.2024

Kerro vähän taustastasi?


Aloitin opiskeluni alun perin Metropoliassa ajoneuvotekniikalla, jota ehdin opiskelemaan vuoden verran. Totesin kuitenkin ensimmäisen opiskeluvuoden aikana, ettei ala ollutkaan minun juttuni. Sitten näin Hesarissa koodauskoulun mainoksen ja päätin lähteä kokeilemaan onneani. Pääsin sisälle kouluun ja lopulta opiskelujen jälkeen päädyin Sarakkeelle töihin. Ennen Saraketta olin töissä eräässä toisessa yrityksessä. Sarakkeen työpaikkailmoituksen näin muistaakseni Linkkarissa, ja päätin hakea töihin.

Mitä työnkuvaasi Sarakkeella kuuluu?


Työnkuvaani kuuluu pääasiassa ohjelmointia ja projektityötä asiakkaiden kanssa. Olen myös CEO eli Chief Entertainment Officer, toisin sanoen olen Sarakkeen hupitoimikunnan puheenjohtaja. Nämä tehtävät pitävät kiireisinä vuoden ympäri.

Mikä on mielenkiintoisin projekti, jossa olet työskennellyt Sarakkeella?


Mielenkiintoisin projekti, jossa olen työskennellyt, on eräs iso asiakasprojekti. Kiinnostavinta projektissa on järjestelmän laajuus ja se, että käyttäjiä on paljon, jolloin muutoksilla ja parannuksilla on merkittävä vaikutus loppukäyttäjän käyttökokemukseen. Tekeminen on myös todella monipuolista. Lisäksi järjestelmän käyttäjiltä saamani hyvä palaute lämmittää aina mieltä.

Miksi kannustaisit koodareita hakemaan juuri Sarakkeelle töihin?


Sarakkeelle kannattaa hakea töihin, koska meillä on mielenkiintoisia ja monipuolisia töitä ja todella hyvä ilmapiiri. Työsuhde-edut ovat myös todella hyvät.

Mikä on haastavinta työssäsi? Entä inspiroivinta?

Haastavinta on suurien kokonaisuuksien ymmärtäminen ja hallitseminen, varsinkin silloin, kun kehitetään jotain isompaa toiminnallisuutta tai integraatiota. Ongelmia pitää osata miettiä vähän laajemmasta näkökulmasta. Ei voi ajatella pelkästään teknistä näkökulmaa, vaan täytyy ottaa huomioon myös se, miten käyttäjät näkevät ja kokevat lopputuloksen.

Inspiroivinta taas on vapaus työn tekemisessä. Minulla on paljon vastuuta asiakasprojekteissani, joten minulla on usein suhteellisen vapaat kädet asiakkaan toiveiden toteuttamiseen. Kuuntelen asiakkaan tarpeita, suunnittelen ja toteutan yhdessä asiakkaan kanssa juuri heille toimivan ratkaisun.

Mikä on parasta Sarakkeella?


Parasta Sarakkeella on ehdottomasti mukavat työkaverit ja asiakkaat, sekä rento ja joustava työkulttuuri.

Millainen on normaali työpäiväsi?


Pelkistetysti päiväni näyttää tältä: aloitan aamuni kupillisella kahvia, sitten rupean koodaamaan. Koodaus keskeytyy lounastauon ajaksi, jonka jälkeen jatkan koodausta työpäivän loppuun saakka. Todellisuudessa mukaan mahtuu myös projektipalavereja ja juttuhetkiä työkavereiden kanssa kahvipöydän äärellä.

Parasta tekemistä vapaa-ajalla?


Vapaa-ajalla tykkään viettää aikaa kavereiden kanssa, testailla Helsingin ravintoloiden tarjontaa, boulderoida sekä toteuttaa sisustushaaveita. Tykkään myös käydä keramiikkakursseilla.

Jos joutuisit autiolle saarelle, mitkä kolme asiaa toimistolta ottaisit mukaan?


Ottaisin mukaan oleskelutilan jättisohvan, juomat jääkaapista ja neuvotteluhuoneen telkkarin.

Bravuuri keittiössä? 


Osaan aika hyvin tehdä sitruunarisoton valkosipuliöljyssä paistetuilla jättikatkaravuilla.

Haaveammatti lapsena? 


Nuorena halusin olla arkkitehti.

Hauska fakta sinusta?


Olen soittanut pitkään viulua.

Jos saisit järjestää illallisen ja kutsua sinne vieraaksi kenet tahansa elävän tai kuolleen henkilön, kenet kutsuisit?

Kutsuisin paikalle Steve Jobsin, Gal Gadotin ja Monty Python-komediaryhmän.

Lue myös nämä

Chief Technology Officer Tuukka Taskinen

"Inspiroivinta on nähdä oman työnsä tuloksen hyödyttävän suurta joukkoa ihmisiä", sanoo Sarakkeen Chief Technology Officer Tuukka Taskinen. Tuukka kertoo myös, miten Sarakkeen tarina on saanut alkunsa ja mikä on ollut hänen uransa mielenkiintoisin projekti.

Service Designer Niina Mikkonen

“Inspiroivinta työssäni on, kun löydämme yhdessä tiimin kanssa ratkaisun", kertoo Service Designer Niina Mikkonen. Millaista on työskennellä muotoilijana IT-firmassa? Entä miten Niinan työarki on muuttunut Barcelonaan muuton jälkeen? Lue NIinan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin!

Consultant Thomas Bäcksbacka

“Kaikki päivät Sarakkeella ovat erilaisia, ja juuri se tekee työstäni mielenkiintoista”, kertoo Thomas Bäcksbacka. Thomas, joka on ollut Sarakkeella aivan yrityksen perustamisesta lähtien, avaa artikkelissa oman työhistoriansa lisäksi myös yrityksen taustoja.