Front-end Developer Duy Nguyen

“Sarakkeella me kaikki tuemme toisiamme”, sanoo Front-end Developer Duy Nguyen, jonka tarina on varsin ainutlaatuinen. Duy kertoo mielenkiintoisesta taustastaan ja korostaa, mikä tekee suomalaisesta työkulttuurista poikkeuksellisen.

Julkaistu 8.6.2023

Kerro vähän taustastasi?

Opiskelin ensin tietojenkäsittelyä Vaasassa, ja muutaman vuoden jälkeen muutin Ouluun suorittaakseni tutkintoni loppuun. Aloin työskennellä Sarakkeella vuonna 2020, ja kirjoitin opinnäytetyöni Sarake Sign Widen uuden version kehhittämisestä. Valmistuin Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2020. Vuotta myöhemmin palasin takaisin Vietnamiin, josta olen kotoisin. Vietettyäni jonkin aikaa Vietnamissa vaimoni ja minä päätimme palata takaisin Suomeen. Tulin takaisin töihin Sarakkeelle kuusi kuukautta sitten.

Miksi sai sinut palaamaan Sarakkeelle?

Päätettyäni palata Suomeen otin yhteyttä Sarakkeelle nähdäkseni, tarvitsisivatko he front-end-kehittäjää. Halusin palata Sarakkeelle, koska ihmiset ja käytännöt olivat minulle entuudestaan tuttuja. Arvostan myös hyviä työkavereita, ja täällä Sarakkeella me kaikki tuemme toisiamme, mikä on minulle erittäin tärkeää. Sarake tarjoaa myös kaiken tarvittavan hyvän työ- ja yksityiselämän välisen tasapainon saavuttamiseksi.

Mitä työnkuvaasi Sarakkeella kuuluu?

Työskentelen front-end-kehittäjänä, mikä tarkoittaa, että roolini projekteissa on toteuttaa käyttöliittymiä ja uusia toiminnallisuuksia. Tällä hetkellä työskentelen uuden tuotteemme, Sarake Sign Basicin parissa.

Mikä on mielenkiintoisinta työssäsi?

Mielenkiintoisinta on se, että pääsen luomaan jotain uutta. Tykkään luoda hienoja uusia asioita, ja siksi työskentely front-end-kehittäjänä sopii minulle. Työni on palkitsevaa, koska voin nähdä visuaalisesti kaiken luomani.


“Sarakkeella me kaikki tuemme toisiamme.”

Front-end Developer Duy Nguyen

Parasta tekemistä vapaa-ajalla?

Vapaa-ajallani tykkään katsella elokuvia ja viettää aikaa ystävieni kanssa. Harrastamme uusien ravintoloiden testaamista Helsingissä. Pelaan myös jalkapalloa joka viikko.

Mikä on paras muistosi Sarakkeella vietetystä ajasta?

Kaikki virkistystapahtumat, joissa vietämme aikaa yhdessä. Suosikkimuistoni on kesältä 2021, kun meillä oli yrityksen kesätapahtuma ja menimme ulos pelaamaan erilaisia kesäpelejä yhdessä. Oli mukava viettää aikaa työkavereiden kanssa toimiston ulkopuolella.

Mikä on parasta Suomessa työskentelyssä?

Suomalaiset ovat vietnamilaisiin verrattuna hieman yksityisempiä, mikä sopii minulle hyvin. Työskentely Suomessa on myös hyvin joustavaa, ja työnantajat kunnioittavat työntekijöiden henkilökohtaista aikaa.

Lue myös nämä

Chief Technology Officer Tuukka Taskinen

"Inspiroivinta on nähdä oman työnsä tuloksen hyödyttävän suurta joukkoa ihmisiä", sanoo Sarakkeen Chief Technology Officer Tuukka Taskinen. Tuukka kertoo myös, miten Sarakkeen tarina on saanut alkunsa ja mikä on ollut hänen uransa mielenkiintoisin projekti.

Software Developer Samuli Eronen

"Parasta Sarakkeella on mukavat työkaverit ja asiakkaat, sekä rento ja joustava työkulttuuri", toteaa Software Developer Samuli Eronen. Lue lisää siitä, mikä Sarakkeella työskentelyssä inspiroi ja miksi Samuli alun perin kiinnostui koodaamisesta!

Service Designer Niina Mikkonen

“Inspiroivinta työssäni on, kun löydämme yhdessä tiimin kanssa ratkaisun", kertoo Service Designer Niina Mikkonen. Millaista on työskennellä muotoilijana IT-firmassa? Entä miten Niinan työarki on muuttunut Barcelonaan muuton jälkeen? Lue NIinan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin!