Consultant Thomas Bäcksbacka

“Kaikki päivät Sarakkeella ovat erilaisia, ja juuri se tekee työstäni mielenkiintoista”, kertoo Thomas Bäcksbacka. Thomas, joka on ollut Sarakkeella aivan yrityksen perustamisesta lähtien, avaa artikkelissa oman työhistoriansa lisäksi myös yrityksen taustoja.

Julkaistu 15.8.2023

Kerro vähän taustastasi?


Olen työskennellyt Sarakkeella yrityksen perustamisesta alkaen. Sarakkeen ja myös minun historiani Sarakkeella ulottuu vuosituhannen alkuun, jolloin työskentelimme samaan aikaan muutamien kollegoiden kanssa isossa suomalaisessa tietotekniikkakonsernissa sähköisen asianhallinnan parissa. Meitä oli joukko kollegoita tekemässä samoja hommia, ja vuosien aikana ihmisiä päätyi eri yrityksiin töihin. Löysimme kollegani Tuukka Taskisen kanssa toisemme uudelleen vuonna 2007, ja siitä lähti matka kohti nykyistä Saraketta. Ennen nykyistä liiketoimintaa rakensimme pohjia toisen yrityksen parissa, joka myöhemmin johti Sarakkeen perustamiseen.  

Mitä työnkuvaasi Sarakkeella kuuluu?


Pääasiallisesti toimin konsultin ja asiantuntijan tehtävissä, mutta ehkä työuran pituuden ja pitkien asiakassuhteiden takia varsinaisen työn kirjo on laaja, mikä tekee päivistä mielenkiintoisia. Toimin tietotekniikan parissa muun muassa koodaamisen, projektinjohdon ja arkkitehdin työtehtävissä, sekä vastaan Sarakkeen asiakkaiden tuotannossa olevista ohjelmisto- ja järjestelmäympäristöistä. 

Millainen normaali työpäiväsi on?

Sellaista ei ole. Kaikki päivät ovat erilaisia, ja juuri se tekee työstäni mielenkiintoista. Ainoa asia, mikä oikeastaan normittaa työpäivää, on vastuu asiakkaiden  järjestelmien toiminnasta. Meillä Sarakkeella on merkittävä määrä automaattista valvontaa ja havainnointia, joka pitää meidät ajan tasalla järjestelmien yleisestä tilasta ja palvelun laadusta. Koska kaikkea työtä ei voida tehdä proaktiivisesti ja palveluun liittyy joko valvonnan tai tuen kautta saatuja palvelupyyntöjä, päädymme tilanteisiin, joissa tarvitaan reaktiivista IT:tä eli ihmisen tekemää tietojenkäsittelyä. Silloin minä toimin itse asiantuntijana, tai koordinoin kolmansia osapuolia tai meidän työntekijöitämme, jotta ongelma saadaan ratkaistua. 

Mikä on parasta Sarakkeella?

Lähtökohtaisesti tekijät, tekeminen ja asiakkaat. Sarakkeella parasta on käsin poimittu joukko asiantuntijoita, jonka vuoksi meillä on taitavaa porukkaa töissä. Pidän myös yrityksen ketteryydestä: meiltä löytyy kykyä ja taitoa ratkaista asioita, jotka on esitetty meille mahdottomina ratkaista muiden toimesta. Yksi parhaista asioista on työskentelykulttuuri ja kollegat, joiden kanssa työskentely on mutkatonta. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?


Ruokin kissaa ja harrastan maantiepyöräilyä. Lisäksi harrastan musiikkia, olen klassisen pianon soittaja ja soitan sen lisäksi myös kitaraa. Soitamme orkesterissa erään toisen sarakelaisen kanssa (kenen, se selviää todennäköisesti myöhemmin). Musiikkiharrastus on siitä helppo, että se ei vaadi kuin kävelyn soittimien ääreen, pyöräily vaatii enemmän aikaa. 

Kerro jokin hauska fakta sinusta?

Minusta piti tulla taiteilija, ja ehdin varhaisaikuisuudessa työskentelemään teatterialalla. 

Mikä on lempiruokasi?

Lempiruokani on itse tekemäni cannelloni, tai se on ainakin listan kärkipäässä. 

Lue myös nämä

Chief Technology Officer Tuukka Taskinen

"Inspiroivinta on nähdä oman työnsä tuloksen hyödyttävän suurta joukkoa ihmisiä", sanoo Sarakkeen Chief Technology Officer Tuukka Taskinen. Tuukka kertoo myös, miten Sarakkeen tarina on saanut alkunsa ja mikä on ollut hänen uransa mielenkiintoisin projekti.

Software Developer Samuli Eronen

"Parasta Sarakkeella on mukavat työkaverit ja asiakkaat, sekä rento ja joustava työkulttuuri", toteaa Software Developer Samuli Eronen. Lue lisää siitä, mikä Sarakkeella työskentelyssä inspiroi ja miksi Samuli alun perin kiinnostui koodaamisesta!

Service Designer Niina Mikkonen

“Inspiroivinta työssäni on, kun löydämme yhdessä tiimin kanssa ratkaisun", kertoo Service Designer Niina Mikkonen. Millaista on työskennellä muotoilijana IT-firmassa? Entä miten Niinan työarki on muuttunut Barcelonaan muuton jälkeen? Lue NIinan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin!