Chief Technology Officer Tuukka Taskinen

”Inspiroivinta on nähdä oman työnsä tuloksen hyödyttävän suurta joukkoa ihmisiä”, sanoo Sarakkeen Chief Technology Officer Tuukka Taskinen. Tuukka kertoo myös, miten Sarakkeen tarina on saanut alkunsa ja mikä on ollut hänen uransa mielenkiintoisin projekti.

Julkaistu 29.5.2024

Kerro vähän taustastasi?


Tein pitkään asiantuntijan ja konsultin töitä jo ennen Sarakkeen perustamista eli kokemusta on karttunut. Tapasin Thomaksen ollessani IT-konsulttina, ystävystyimme ja päätimme monien vaiheiden jälkeen perustaa oman firman. Halusimme tehdä jotain makeeta yhdessä, ja siitä syntyi Sarake.

Mitä työnkuvaasi Sarakkeella kuuluu?


Virallisesti vastaan yhtiön tuotekehityksestä. Tehtävänkuvaani kuuluu konseptointia ja määrittelyä, asiakkaiden tarpeiden kuuntelua ja kehitystyön johtamista.

Mikä on mielenkiintoisin projekti, jossa olet työskennellyt Sarakkeella?


Olen ollut mukana kaikenlaisessa, mutta mielenkiintoisimmat projektit ovat varmaankin olleet tietyt valtionjohdon toimintaa ja lainsäädäntöä edistävät hankkeet. Niissä näkee konkreettisesti, kuinka oma työ edistää yhteistä hyvää.

Mikä on haastavinta työssäsi?
Entä inspiroivinta?

IT-ala on jatkuvassa muutoksessa, ja erilaisia tekniikoita tulee ja menee. Haastavinta työssäni on monimutkaisten kokonaisuuksien omaksuminen ja lankojen pitäminen käsissä, sekä uuden oppiminen. Inspiroivinta on nähdä oman työnsä tuloksen hyödyttävän suurta joukkoa ihmisiä.

Mikä on parasta Sarakkeella?


Parasta Sarakkeella on ehdottomasti osaava ja innostava työyhteisö.

Millainen on normaali työpäiväsi?


Normaalina työpäivänäni ehtii tapahtua paljon erilaisia asioita. Iso osa ajasta menee asiakkaiden kanssa yhteydenpitoon ja viestien välittämiseen puolin ja toisin. Välitän asiakkaiden terveisiä tuotekehitystiimeille ja näin saamme asiakkaiden palautteen käyttöön tuotekehityksessä. Melko usein autan myös asiantuntijoita teknisten ongelmien ratkaisussa.

Parasta tekemistä vapaa-ajalla?


Harrastan kestävyysurheilua sen kaikissa muodoissa. Erityisesti maastoestejuoksua.

Jos joutuisit autiolle saarelle, mitkä kolme asiaa toimistolta ottaisit mukaan?


Jonkun toimistolta kaveriksi, Sarake-hupparin ja juomapullon.

Bravuuri keittiössä? 


Maa-artisokkarisotto on yksi bravuureistani.

Haaveammatti lapsena? 


Lapsena halusin olla lentäjä.

Lempinimi?

Tugend.

Hauska fakta sinusta?


Kengännumeroni on 49.

Jos saisit näytellä mitä tahansa roolia missä tahansa elokuvassa, niin ketä haluaisit näytellä?

Näyttelisin Härski-Hartikaista missä tahansa Uuno Turhapurossa.

Lue myös nämä

Software Developer Samuli Eronen

"Parasta Sarakkeella on mukavat työkaverit ja asiakkaat, sekä rento ja joustava työkulttuuri", toteaa Software Developer Samuli Eronen. Lue lisää siitä, mikä Sarakkeella työskentelyssä inspiroi ja miksi Samuli alun perin kiinnostui koodaamisesta!

Service Designer Niina Mikkonen

“Inspiroivinta työssäni on, kun löydämme yhdessä tiimin kanssa ratkaisun", kertoo Service Designer Niina Mikkonen. Millaista on työskennellä muotoilijana IT-firmassa? Entä miten Niinan työarki on muuttunut Barcelonaan muuton jälkeen? Lue NIinan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin!

Consultant Thomas Bäcksbacka

“Kaikki päivät Sarakkeella ovat erilaisia, ja juuri se tekee työstäni mielenkiintoista”, kertoo Thomas Bäcksbacka. Thomas, joka on ollut Sarakkeella aivan yrityksen perustamisesta lähtien, avaa artikkelissa oman työhistoriansa lisäksi myös yrityksen taustoja.